Er I parate til at omfavne sommeren?

Et afgørende element i en god forening er det stærke fællesskab. Og en af de bedste måder at styrke fællesskabet på er gennem sociale arrangementer.

Disse arrangementer kan omfatte alt fra generalforsamlinger, beboermøder, arbejdsdage til deltagelse i arbejdsgrupper og selvfølgelig fester!

 Og det er lige præcis sommerens fester, vi zoomer helt tæt på i denne vejledning! 

Sommerfest: Mere end bare en festlig begivenhed

En sommerfest kan være mere end bare en festlig begivenhed:

Det er en enestående mulighed for at styrke fællesskabet og naboskabet i jeres forening. Gennem social interaktion og samvær kan en sommerfest bidrage til et tæt og loyalt naboskab, og det kan være med til at mindsker konflikter og sikre et rart og trygt hjem i den fælles ejendom.

Sociale arrangementer er fantastiske lejligheder til at bringe beboerne tættere sammen og skabe forbindelser på tværs af lejligheder og opgange. Boligforeningens sociale arrangementer kan være alt fra generalforsamlinger, beboermøder, arbejdsdage til deltagelse i arbejdsgrupper og selvfølgelig fester! Og disse hvad end de er sommerfester, julefrokoster eller noget midt imellem.

Det er vores erfaring, at det uformelle og afslappede miljø, som en sommerfest kan tilbyde, gør det nemt for folk at lære hinanden bedre at kende og opdage fælles interesser og værdier. Naboer, der ellers kun mødes i forbifarten, kan under sommerfesten finde sammen og opbygge en relation.

Når beboerne i jeres forening kender hinanden godt, skabes der en følelse af tillid og samarbejde på tværs af bærende vægge og etageadskillelser. Vi mener, at et tæt naboskab er med til at opbygge en kultur af respekt og gensidig hensyntagen, hvor beboerne er villige til at hjælpe og støtte hinanden.

Så tøv ikke med at planlægge sommerens begivenheder, så snart solen og sommervarmen melder sin ankomst. 

1. Involvér jeres beboere

En sommerfest er en begivenhed for alle foreningens medlemmer, og vi anbefaler, at I inddrager dem aktivt i planlægningen heraf. Det er vores erfaring, at det skaber en større følelse af engagement og bidrager positivt til arrangementets succes. 

 • Afsæt midler til festen i det årlige budget:
  På den ordinære generalforsamling kan foreningen med fordel afsætte midler i det årlige budget til at hele eller dele af sommerfestens omkostninger. På den måde er alle beboere orienteret om sommerens arrangement og dens indflydelse på foreningens årsøkonomi.
 • Nedsæt et festudvalg blandt foreningens medlemmer:
  Den ordinære generalforsamling kan også danne rammerne for nedsættelse af et frivillig festudvalg blandt foreningens medlemmer.
  Festudvalget er herefter primus motor for planlægning af sommerfesten, og bestyrelsen kan i stedet fokusere på den daglige drift af foreningen.  
 • Vælg den perfekte dato og tidspunkt:
  Det er vigtigt at vælge en dato og tidspunkt for sommerfesten, der passer til så mange beboere som muligt, så flertallet kan deltage i festlighederne. Anvend eksempelvis afstemningsværktøjer som Doodle, så der vælges en passende dag og tidspunkt.

2. Omfavn foreningens mangfoldighed

De fleste foreningsfællesskaber er kendetegnet ved mangfoldighed blandt beboerne. I en boligforening er der typisk både enlige, par, børnefamilier, unge, ældre og sammenbragte familier, og det er vigtigt at inkludere og omfavne dem alle for at sikre en vellykket sommerfest og et vellykket foreningsfællesskab!

 • Arrangér aktiviteter for alle aldre:
  Vi anbefaler at I arrangerer festen, så den passer til forskellige aldre og interesser. Mens de voksne typisk kan underholde sig selv, er det en god idé at have aktiviteter for børnene i foreningen, såsom en fodboldturnering, petanque mv.
 • Skab en festlig atmosfære i fællesarealerne:
  Sommerens varme sol er en fantastisk mulighed for at benytte ejendommens udendørs, fællesarealer til årets sommerfest.
  Hvis I har en gårdhave, have eller terrasse, kan I med fordel bruge disse områder til festlighederne, og I kan skabe en festlig atmosfære med smukt dækkede borde og hyggelige områder, hvor beboerne kan samles og socialisere.

3. Husk de administrative detaljer

Som professionel ejendomsadministration omfavner vi enhver indsats, der styrker det vigtige foreningsfællesskab. Men der er også nogle vigtige detaljer, som I skal være opmærksomme på inden jeres fest!

 • Refusion af udgifter i forbindelse med sommerfesten:
  Hvis medlemmer fra jeres festudvalg eller bestyrelsens medlemmer har lagt ud for sommerfestens udgifter, som skal dækkes af foreningens drift, skal I naturligvis have refunderet disse.
  Følg vores guide til refusion gennem uHabi, så vil udgifterne blive bogført under foreningens konto for arrangementer, og I vil kunne se de totale udgifter i uHabis ejendomsøkonomi og i næste regnskab.
 • Forsikringsmæssige forhold:
  Det er vigtigt at passe på hinanden og skabe et trygt miljø under sommerfesten. Det er også vigtigt at have styr på forsikringspolitikken, inden I planlægger omfang og aktiviteter for sommerfesten. På den måde kan I sikre, at alle deltagere er dækket ordentligt, og at de trygt kan deltage i dagens festivitas. Har I brug for vejledning i forhold til eventuelle forholdsregler i forbindelse med jeres arrangement, anbefaler vi, at I kontakter ejendommens kundechef eller forsikringsmægler.

Vejledninger til livet i ejendommen

På vores hjemmeside har vi en række værktøjer, hvoraf vores vejledninger er uvurderlige ressourcer til både den frivillige bestyrelse og beboerne i et foreningsfællesskab.

Vejledninger strækker sig over forskellige aspekter af livet i en forening, og de rummer alt lige fra bestyrelsens ansvar og opgaver til beboernes rettigheder og pligter.

Vores mål er at give klar og praktisk vejledning, der hjælper med at opbygge og styrke et velfungerende og harmonisk fællesskab, og vi håber, I finder vejledningerne brugbare! 

Cykeloprydning

Vores vejledning til cykeloprydning er baseret på Københavns kommunes retningslinjer og den er designet til at hjælpe foreninger med at opretholde en ryddelig og sikker cykelparkering.

Med vores vejledning kan I nemt implementere effektive cykeloprydningsprocedurer, der sikrer en bedre udnyttelse af cykelparkeringen og forbedrer det generelle miljø i foreningen.

Læs vores vejledning, og lad os hjælpe jer med at skabe et mere organiseret og cykelvenligt miljø i jeres boligforening.

Hund i ejendommen

Læs vores vejledning om at holde hund i ejendommen og få værdifulde retningslinjer, der kan skabe harmoni mellem ejendommens beboere og vores firbenede venner.

Vi fremhæver vigtige punkter som hundehold, herunder lovpligtige retningslinjer og ejendommens særlige bestemmelser for menneskets bedste ven.